• A Szex Itt Kezdődik
  • Call Us:123-456-78900
Szülőknek: Hol talál információt a gyerek?

Szülőknek: Hol talál információt a gyerek?

Szülőknek: Hol talál információt a gyerek?

A Szülőknek sokáig probléma volt az információ hiánya, elsősorban a fiatalok, a gyerekek körében, hisz a törvény nem teszi lehetővé számukra, hogy megismerjék a saját testüket, a másik nem testét. Ez nem jogi szabályozás kérdése, itt sokak véleménye szerint, alapvető joga mindenkinek, hogy hogy hozzájusson minden olyan információhoz, ami a jövőbeni fejlődéséhez szükséges. Ha már egy “gyerek” szexelhet legálisan, akkor vajon honnan, hogyan tudja majd meg hogy a saját teste, és a szex hogy működik?
Nemrégen létrejött egy alapítványi Információs kezdeményezés, a hintalovon.hu ami célul tűzte ki, hogy a gyerekek és a fiatalok alapvető jogait megvédje, és eljuttassa hozzájuk a számukra szükséges információkat.
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkájának kiemelt területei:

  • a gyerekek erőszaktól való védelme
  • a gyerekek joga az oktatáshoz
  • a gyerekek joga a részvételhez minden őket érintő, rájuk vonatkozó ügyben (gyerekparticipáció)

Csapatunkat fantasztikus szakemberek alkotják munkatársként, megbízottként és önkéntesként. 2015-ben az induláskor hatan voltunk az alapítványban, és mindannyian önkéntesként dolgoztunk. Később kialakult a hétfős alapcsapatunk, aminek a munkáját ma már több mint félszáz önkéntes segíti. 2017 végére összesen 89-en lettünk mi, a hintalovasok.

Az alapítványhoz kapcsolódik a Yelon.hu weboldal is. A Yelon (You Are Not Alone) arról szól, hogy nem vagy egyedül. A Yelon szülői oldalán a kamaszkor és a gyereknevelés kényes kérdéseivel foglalkozunk. Igyekszünk gyermekközpontú információkat nyújtani nevelési kérdésekben, a digitális szülőségtől kezdve a szexuális edukáción keresztül egészen az iskolai nehézségekig. Hiszünk abban, hogy a szülőség tanulható.
Jogszabály határozza meg, hogy milyen életkorú partnerek között törvényes vagy törvénytelen a szex. Bizonyos korkülönbségek esetében az, hogy egy fiatalabb partner beleegyezik a szexuális kapcsolatba, még nem jogosítja fel az idősebb partnert arra, hogy szexuális viszonyt kezdeményezzen, folytasson vele.

Ha a gyerek 12 év alatti Minden körülmény között bűncselekmény!
Csak az érintett gyerek nem büntethető.
Ha a gyerek
12–14 év közötti
A partnere csak 18 éven aluli lehet. 18 éven felüli személy büntethető beleegyezéses kapcsolat esetén is.
Ha a gyerek
14 éven felüli
Bárkivel létesíthet beleegyezéses szexuális kapcsolatot.

Mindenek előtt a szülők felelőssége, hogy a gyerekek, a fiatalok, hozzájussanak azokhoz az információkhoz, ami az ő testi és lelki fejlődésüket, kiegyensúlyozottságukat, pozitívan befolyásolja. Ha mint szülő Te is egyetértesz abban hogy fontos ez az információ, akkor segíts abban, hogy ez a hír eljusson minden érintetthez.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a Szex Index Oldalon

Szex Index Blog Arhívum

Szex Index Blog Kategória

Szex
Szex
Top