For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Szexmeló: Amit tudnod kellene a fizetős szexről

Szexmeló: Amit tudnod kellene a fizetős szexről

Szexmeló: Amit tudnod kellene a fizetős szexről

Szexmeló: A Zöld Pók és a SZEXE készített egy filmet a 2017-es hazai szexpiaci helyzetről. A becslések szerint Magyarországon tízezer szexmunkás dolgozik, a SZEXE 2017-es felmérése szerint kicsivel több, mint 50 százalékuk gyermekes szülő. A kitöltők egynyolcada mondta magát férfinak; az összes kitöltőnek mindössze egytizede dolgozik utcán, a többiek beltéren árulnak szexet. A problémáik ennek megfelelően különbözőek, ezért a SZEXE több pontos javaslatcsomagot mutatott be.

Amit tudnod kellene a fizetős szexről, de sosem merted megkérdezni!
Magyarországon körülbelül tízezer szexmunkás dolgozik, nagyon különböző körülmények között. A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete nemrégiben felmérést végzett a körükben, amelyből kiderül: hol, hányan és mennyiért dolgoznak, kit tartanak el és kiktől tartanak a Magyarországon szexet árulók.  Ne legyenek védett övezetek – törvénymódosítást javasol a 17 éves szexmunkás szervezet.
A szexe weboldalán elérhető a részletes szakpolitika ajánlás csomag és annak kísérőtanulmánya.
A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületét 2000-ben alapították szexmunkások és szövetségeseik, hogy kiálljanak a szexmunkások emberi jogaiért és javítsák szociális és egészségügyi helyzetüket. A szervezet számos példaértékű kezdeményezést indított útjára, hogy mind jogi, mind egészségügyi, mind szociális és képzési területen gyakorlati segítségnyújtással és tanácsokkal szolgáljon az érintetteknek.  Magyarországon egyedülálló modellértékű projekteket hajtottunk végre, mint például a szexmunkások számára nyújtott, a munkapiaci integráció érdekében történő átképzések vagy a szexmunkások albérletekből való kijutása, hitelképessé válása és a feketegazdaság kifehérítése érdekében a szexmunkások adózói körbe való bevonásának segítése. Készítettünk továbbá a szexmunkásoknak és a rendőröknek szóló oktatási anyagokat, segítséget és menedéket nyújtottunk azoknak, akiket más nem fogadott be krízishelyzetekben és folyamatosan egészségügyi prevenciós feladatokat láttunk el a szexmunkások körében, a szexmunkásokat bevonva és igényeikre alapozva.
Ha a videót megnézted, akkor nagyjából láthatod, hogy milyen helyzet az, amiben 10000 ember él. Nehéz lehet így élni, de ennek hiányában, talán sehogy sem lennének képesek túlélni a hétköznapokat. Az ellenpélda erre a helyzetre, az ausztriában használatos és a mai napig működő szabályozás, ami valóban segíti a szexmunkából élőket. Ha tudsz németül, akkor van esélyed, hogy válts.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a Szex Index Oldalon

Szex Index Blog Arhívum

Szex Index Blog Kategória

Top