For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Miért szerelmesek a nők a tavasz beköszöntével?

Miért szerelmesek a nők a tavasz beköszöntével?

Miért szerelmesek a nők a tavasz beköszöntével?


Vajon miért pezseg a vérünk tavasszal, miért ilyenkor van a legtöbb új szerelem, a legtöbb szakítás és miért ver bolondul a szívünk?
Miért pezseg a vérünk tavasszal?
A legtöbb új szerelem tavasszal szökken szárba, ebben az évszakban fogan a legtöbb gyermek, és persze mindannyian tapasztaltuk már, hogy a tavasz bizony felkorbácsolja a vérünket. Vajon miért van ez így? Ez a kérdés a kutatókat is foglalkoztatta, így nyomába eredtek – de nem találtak igazából semmit. Ami bizonyítható, hogy az emberi szervezet a hosszabb és melegebb napok hatására kevesebbet termel az alváshormonból (melatonin) és többet a boldogság- és szexuális hormonból, de a tavaszi zsongás mögött a tudósok eddig ismeretlen agyi folyamatokat is gyanítanak. Úgy tűnik, hogy ahogy van „belső óránk”, amely segítségével nagyjából akkor is meg tudjuk tippelni az időt, ha jó ideje nem pillantottunk az óra számlapjára, úgy egyfajta évszak-ritmust is rejt az emberi szervezet, és igazodik is hozzá.
Kibújik belőlünk az igazi Nő
Persze a biológián kívül a pszichés tényezők is komoly szerepet játszanak: a napsütés, a lengébb öltözködés által keltett felszabadulás-érzés, a négy fal közüli kimozdulás lehetősége, a megújuló természet látványa mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy lelkünket szárnyalónak érezzük, s fogékonyabbá váljunk az érzelmekre. A férfiaknak persze tovább pezsdíti a vérét a lekerülő ruhadarabok folytán szem elé táruló női idomok látványa, de mi is sokkal nőbb-nek érezzük magunkat tavaszi ruhadarabjainkban. Márpedig minél inkább nők vagyunk, annál inkább vágyunk férfi-kiegészítésünkre – nem csoda hát, hogy tavasszal mintha minden a szerelemről szólna.
Miért szerelmesek a nők a tavasz beköszöntével?
Amikor “csak a tavasz beszél belőlünk”
Persze mindez veszélyeket is rejt magában. Ebben az évszakban történik a legtöbb szakítás, aminek talán a fellobbanó féltékenység is oka lehet, de sokkal inkább arról van szó, hogy a kifáradt kapcsolatok végére pont kerül, hogy érzelmi életünk megújulhasson. Öntudatlanul is többet várunk ilyenkor párunktól –lángra lobbanó nőiségünk válaszreakciókat kíván, ilyenkor hirtelen elégedetlenkedni kezdünk, amiért már időtlen idők óta nem kaptunk egy szál rózsát sem, amiért szexuális együttléteink ritkábbak, mint szeretnénk, amiért mindenki más tud bókolni, csak épp párunk nem. Hiányolni kezdjük a lángolást és szenvedélyt, irigykedve nézzük az új szerelmespárok csókcsatáit és szerelmes andalgását, és vágyni kezdünk arra, hogy nekünk is részünk legyen benne. Nem árt tehát óvatosnak lenni: ha azon kapjuk magunkat, hogy egyébként teljesen jól működő párkapcsolatunkban a kákán is csomót keresünk, legyünk tisztában azzal, hogy „csak a tavasz beszél belőlünk”, gondoljuk végig kedvesünk és közös életünk erényeit, s a követelőzések helyett inkább üljünk le beszélgetni párunkkal, s mondjuk el, mit szeretnénk másképp.
Szerelem bármi áron
A tavasz másik veszélye a kalandok ígérete – ilyenkor könnyebben lángra gyújtja a szívünk egy-egy forró tekintet, s hajlamosak vagyunk beleszeretni boldog-boldogtalanba. Ha párkapcsolatban élünk, vizsgáljuk felül, vajon valódi fellángolásról van-e szó, vagy csupán szerelem iránti vágyunkat vetítjük rá arra, aki természetesen hevesebben ostromol bennünket, mint jó ideje mellettünk lévő kedvesünk. Ha pedig szingliként keressük a nagy Őt, gondoljuk végig higgadtan, vajon nem csak a kis ő-ről és nyughatatlan vérünk dobolásáról van-e szó, és ne rohanjunk hanyatt-homlok az első kínálkozó kapcsolatba.
Zöldebb a szeme a szörnynek
A szerelemmel persze karöltve jár a féltékenység is, így a tavasz a zöldszemű szörny játszótere is. Sok nőnek okoz nehéz perceket, ha pasija félreérthetetlen tekintettel fordul egy-egy miniszoknya után. A „hűséget fogadtam, nem vakságot” álláspontját persze jól ismerjük, és alá is írjuk, hogy a férfiak a látványra másképp reagálnak, mint mi, nők, de az ezzel járó rossz érzéseket persze nem kerülhetjük el. Ha ilyen fordul elő, beszéljük meg nyugodtan és a nembeli jellemzők kárhoztatásai nélkül, hogy mindez rendben is van, de ha mellettünk lépdel éppen, tiszteletet és tapintatot kérünk, s ha vakságot nem is, de önuralmat a látvány felett.
Add át magad a szárnyalásnak!
A tavasz tehát veszélyes – de hisz épp ettől gyönyörű. Nem árt tehát az ébredés évszakának csalafintaságaival szemben résben lenni, de csak annyira, amennyire szükséges – egyébként pedig engedjük át magunkat neki, élvezzük, ahogy felpezsdül, zubog a vérünk, és engedjük, hadd szárnyaljon szívünk a tavasz varázslatos szárnyaival!

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a Szex Index Oldalon

Szex Index Blog Arhívum

Szex Index Blog Kategória

Top