For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Izgató, de mégis káros a Virtuális szex!

Izgató, de mégis káros a Virtuális szex!

Izgató, de mégis káros a Virtuális szex!

Az internettel kapcsolatban valószínűleg az egyik legkényesebb kérdés a virtuális szexuális élethez kapcsolódik. A statisztikai adatok szerint a kísérletezőknek döbbenetesen nagy tábora van, Amerikában körülbelül kétmillió szexfüggőt tartanak számon.

Állítólag a fejlett nyugati társadalmakban sok internetező gyakrabban él virtuális szexuális életet, mint valóságosat. Valóban egyre több netes szörföző téved pornóoldalakra, ahol a fotók vagy videók nézegetése mellett interaktív szerelmi légyottban is részesülhet. Napjaink megváltozott szexuális kultúrájában bárki kielégüléshez juthat, anélkül, hogy elhagyná otthonát, kínosan kutatna a videotékák elfüggönyözött polcain, szexboltokban toporogna, vagy a prostituáltak között válogatna anélkül, hogy társa valóban vele lenne. A virtuális szex csakúgy, mint a valós világban, az egyik legerősebb üzletág, bár az interneten csak bizonyos oldalak peep-showja kerül pénzbe. Csakúgy, mint a többi internetes áruházban, az ügyintézés személytelen és névtelen, az oldalak tele vannak hirdetésekkel, kereskedelmi reklámokkal és szexuális kellékek egész tárházával. A széles kínálatban többek között találkozhatunk olyan hangokkal és tapintásérzékelőkkel ellátott virtuális valóság-készülékkel, amelynek segítségével a világ két távoli pontján lévők on-line interaktív aktusban vehetnek részt.
Felmérések alapján igencsak népes azoknak a tábora, akik hetente több mint 11 órát időznek el a felnőtt oldalakon, illetve elektronikus levelezéseik és virtuális partnerkapcsolataik is javarészt szexuális irányúak. Az egy-egy alkalom nem számít bűnnek, de sokan elmentik a kincset érő oldalakat a –kedvencek- közé, hogy bármikor könnyen elérhessék azokat. Lényegében az internetre teszik fel egész szexuális életüket, észrevétlenül a cybersex rabjaivá válnak. Az internetes szex függőség a nemek arányát tekintve nagyjából egyenlő, a háziasszonyoktól kezdve a homoszexuálisokig sokakat érint.
A felmérések szerint a megkérdezett nők többségét az anonimítás és az azonnali kielégülés lehetősége szögezi a képernyő elé, és jobban szeretnek az interaktív csevegős –hálószobák- egyik résztvevője lenni, mint pornóképeket nézegetni. A nők általában félnek a valós világban előforduló erőszaktól, a nemi úton terjedő betegségektől és az emberek szexuális perverziókról alkotott előítéleteitől. Az interneten pedig név nélkül bármikor bárki találhat kedvére való társat. Érdekes kiemelni még azt a statisztikai adatot, hogy a cybersex-fanatikusok közül négyszer annyian vannak azok, akik hűek a már jól bevált maximum három partnerhez, mint azok, akik a virtuális világban is minél több szexuális trófeára hajtanak.
Tény az is, hogy aki virtuális szerelmi aktusban vesz részt, az mentesül a nemi betegségek, komolyabb esetben az AIDS-fertőzés alól, illetve biztonságos örömszerzéshez juttatja a már AIDS-fertőzötteket.
A magányos vagy idősödő embereknek pedig a virtuális édes órák lehetőséget kínálnak a libidó szinten tartásához. A pszichológusok egy része azonban a cybersex veszélyét a névtelenségben, az őszinte kapcsolat kialakításának hiányában, a fetisizmus, illetve a szexuális fantáziák végtelennek látszó skálájában látja. Szerintük ez úgynevezett hiperszexualitáshoz, vagyis a mindenkori virtuális örömszerzés iránti égető vágyhoz vezethet, amely azonban teljesen elidegeníthet a valós világtól.
A szakemberek egy része pedig ennek épp az ellenkezőjét állítja, mivel a net-szex az emberek legintimebb vágyait válthatja valóra, vagyis a legerősebb, a legmélyebb és legőszintébb kapcsolatnak is tekinthető szerintük. Az Internet megváltoztatta a szexuális függőség definícióját, forradalmasította a szexuális hagyományokat, a cybersex tulajdonképpen a valós világban egy magasabb szintű, változatosabb önkielégítésnek felel meg. A kérdés csak az, hogy hosszú távon az emberiségre nézve mi lehet ennek a következménye.
virtual-sex-3

Hozzászólások (1)


  1. Paige's Webcam Show

    […] Kapcsolódó cikk: Izgató, de mégis káros a Virtuális szex! […]

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Keresés a Szex Index Oldalon

Szex Index Blog Arhívum

Szex Index Blog Kategória

Top